Filmscript

Lange tijd heb ik een spiritueel verhaal in mijn hoofd gedragen om ooit uit te schrijven. Dit verhaal is losjes gebaseerd op vele spirituele ervaringen van mezelf en die van anderen. Aanvankelijk had ik het voornemen dit in een boekvorm uit te brengen, maar ik was ambitieus en “dreaming big”. Ik hoopte er zoveel mogelijk mensen mee te bereiken, mee te raken en te inspireren. Om deze reden koos ik ervoor geen Nederlands boek te schrijven, maar gelijk op het grootste bereik denkbaar te mikken: Een hollywood film.

Ik ben in 2014 het verhaal in een engelstalig filmscript gaan gieten, een screenplay, onder de titel “Zeropoint”. Ik had veel te leren over de regels omtrent screenwriting, en schreef het script op mijn gemak, vooral in de trein, tijdens het reizen tussen huis en werk. In 2015, was de eerste versie af. Deze versie was echter al zo groot, dat ik er gelijk 2 delen van heb gemaakt. Het zijn 2 films van 2 uur geworden.

Ik heb het script door meerdere professionele script coaches in Hollywood laten beoordelen. De coaches hadden naast constructieve kritiek over mankementen in structuur en verhaal opbouw, ook positieve opmerkingen (zie pdf). Ik heb meegedaan aan 5 grote script contests in Hollywood… Helaas is mijn script in geen van allen in de prijzen gevallen. Ook is het script naar een groot aantal productiemaatschappijen in Hollywood toegestuurd… helaas geen respons. De economische haalbaarheid ervan is ook nogal een uitdaging. Als ik het kostenplaatje vergelijk met dat van andere bekende SF films, dan zou er met name vanwege de computeranimaties een budget nodig zijn van tenminste 100 miljoen dollar om er een film van te maken. Ter vergelijk, de geflopte film “Jupiter Ascending” kostte 100 miljoen dollar, en bracht “slechts” 106 miljoen dollar op. Een krappe winst van 6 miljoen dollar.

Toch ben ik hoopvol gebleven, ik heb er nog steeds vertrouwen in. Ik ben me bewust van de imperfecties van het script, en heb er niet meer de tijd voor genomen om het te verbouwen. Te druk met andere zaken en spirituele processen. Het ligt op dit moment reeds vier jaar op de plank. Ik heb eigenlijk de hoop dat het script in een nabije toekomst waarin spiritualiteit meer gemeengoed is geworden (5D? New Earth? 2025?), in de schoot van een geïnspireerde miljardair komt te vallen die zo’n risico project aandurft. 🙂

Gevoelsmatig heb ik het project losgelaten, tegelijk vind ik het zonde dat er niets mee gebeurt. Alle mensen die het hebben proefgelezen, waren enthousiast. Daarom heb ik het idee gevat om het gewoon in de openbaarheid te gooien. Wellicht vinden mensen het leuk om het script te lezen, inspireert het. De grote spirituele onderwerpen van deze tijd zijn er allemaal in verwerkt. Multidimensionaliteit, Matrix, 5D, ascensie, buitenaardsen, christusbewustzijn, reptilians, etc.. maar het is dus wel een script, geen boek. Het leest wat ingewikkelder, het is geschreven in compacte telegramstijl, alles is opgedeeld in scenes, met daarin wisselend de elementen van acties en dialogen.

Vind je het leuk om het eens te lezen? Voel je vrij om het script te downloaden. Mocht je na het lezen enthousiast zijn en ook nog toevallig een spirituele miljardair in je netwerk hebben, laat het me svp weten. 🙂 Dank je wel.Maximlazet.nl
Scroll naar boven